Hoe kies ik een sterk wachtwoord

Geschreven door Angelo Vandamme12 februari 2021Leesduur: 1 min.ConfiguratieWachtwoord

Wanneer je een wachtwoord kiest, moet je er natuurlijk voor zorgen dat jij het kan onthouden én dat anderen het niet kunnen raden. Volgende tips kunnen je helpen om een sterk wachtwoord te kiezen:

1. Kies een wachtwoord dat bestaat uit hoofdletters, kleine letters en cijfers samengevoegd.

2. Vermijd dat je wachtwoorden bestaat uit bestaande woorden.

3. Voeg aanvullende leestekens en speciale karakters toe in jouw wachtwoord.

4. Kies nooit vaste toetsenbordcombinaties zoals “qwerty” of “123456”.

5. Gebruik een tool zoals Dashlane om jouw wachtwoorden te onthouden.

Wat is Dashlane?

Dashlane is een wachtwoordbeheerder die jouw wachtwoorden onthoudt én synchroniseert tussen jouw verschillende apparaten. Als Dashlane op de juiste manier geconfigureerd is, kan je voor elke account een supercomplex wachtwoord kiezen (als in “/2O?Y=E|h7E{“) en toch nooit eentje vergeten. Meer nog, Dashlane vult automatisch gegevens aan en meldt je aan wanneer een log-informulier gedetecteerd wordt.

 

Over de auteur

Founder & Business Owner
Ik ben gepassioneerd door ondernemerschap, marketing, events... en gewoon te nieuwsgierig in het algemeen. Er is namelijk een heleboel waar ik iets van af weet. Maakt me nog geen expert, maar bestaan die zelfs nog? De snelheid waaraan de wereld dagelijks verandert, maakt het bijna onmogelijk om echt alles te weten. En kennis is in de 21ste eeuw toch overal beschikbaar. Ik koos bewust voor een generalistisch profiel, want ik denk dat het nog weinig zin heeft om één domein door en door te begrijpen. Voordat je het goed en wel beseft, is dat domein verleden tijd en daarmee jij ook. Ik zie meer kansen in het begrijpen van hoe verschillende domeinen elkaar beïnvloeden, hoe ze samenwerken en hoe ze elkaar kunnen versterken. Dus door de jaren heen heb ik mijn persoonlijke vaardigheden voortdurend blijven verbeteren en ik geloof dat dit mij heeft gevormd tot een persoon met een breed inzicht van hoe bedrijven werken, wat de rol is van marketing in die bedrijven en vooral hoe we strategisch events kunnen inzetten als onderdeel van de marketingstrategie van die bedrijven. Dus misschien ben ik toch een expert ?!
 

Een vraag of een opmerking die je graag kwijt wil?

Stuur ons een e-mail via onderstaand formulier en we contacteren je zo snel mogelijk terug.